sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kangastuksia

Useimmin käsityöni syntyvät puikoilla tai koukulla. Mutta aina silloin tällöin yritän tehdä yhteistyötä myös ompelukoneen kanssa. Viime aikoina se tosin on jäänyt harkinnan asteelle, hivenen myös hankinnan asteelle.

Ompelukone löytyy, ihan kelvollisesti toimiva Bernette. Vaan eihän sitä pelkällä koneella mitään tee, tarvitaan toki myös kangasta. Lankavarastoni on kunnioitettavan kokoinen, kangasvarasto huomattavasti pienempi. Se vaikuttaisi kuitenkin olevan kasvamaan päin, sillä kankaita tulee vain lisää sen sijaan että niistä valmistuisi jotain. Mutta onhan se hyvä, että on varastoa inspiraation varalle.

Eilisellä kaupunkireissulla Eurokankaasta tuli mukaan paria kangasta ja kirjakaupasta ohjeistusta kirjan muodossa:Pallokangas on Amy Butleria, oli erittäin vaikea valita mitä ostaisi. Useampikin olisi kiinnostanut, mutta reipas metrihinta hillitsi haluja. Ruutukangas ei ole mitään ihmeellisempää, peruspuuvillaa, mutta pidin väreistä. Kesämekkoja noista olisi tarkoitus loihtia, mutta nähtäväksi jää jotta mille kesälle...

6 kommenttia:

 1. Kommenttivinkistäsi löysin tämän blogin, kivoja juttuja sinulla. Tästä postauksesta tuli mieleeni, että pitäiskö se anopin perintösaumuri viedä vihdoin huoltoon ja aloittaa sen taiteenlajin opiskelu... Ompelukone kun on vähän tutumpi vehje.

  VastaaPoista
 2. Saumuri on mun haaveeni. Toistaiseksi en vain ole onnistunut perustelemaan itselleni sen hankkimista. Ompelu kun on sen verran satunnainen harrastus. Ainakin vielä.

  VastaaPoista
 3. JS kävi lukaisemassa ompeluksien välissä. Tota kaavakirjaa pitää päästä vilkaisemaan! Mullakin on yks Amy-kangas odottamassa. Nyt on työn alla juhannusmekko, joka muistuttaa muinaista s-kokoista tanssimekkoani ja on aika herkkis! Toivottavasti sitä pääsee juhannuksena käyttämään.

  VastaaPoista
 4. Hei J, kiva kun pistäydyit! Noista kankaista ei ole vielä mitään tehty ja lisäksi kaivoin kaapista kankaita, joita en muistanut siellä olevankaan... Pidetään joskus ideointitapaaminen, mulle on viime aikoina kertynyt noita käsityökirjoja.

  VastaaPoista