tiistai 16. elokuuta 2011

Neuloja reissaa

Kesälomalla tulee yleensä tehtyä ainakin jokin pieni reissu. Meidän reissumme suuntautui Jyväskylään, Tampereelle ja Sastamalaan. Perinteenä on, että reissuun kuuluu aina museo tai pari, yleistä kaupunkiympäristön ihmettelyä sekä shoppailua. Tarkemmin sanottuna mies koluaa antikvariaatteja ja minä lankakauppoja, paremman puutteessa käy myös mikä tahansa muu käsityöliike.

Reissun lankasaalis, noin 2 kiloa.

Tällä kertaa visiteerasin Jyväskylässä Tityyllä ja Poppelissa, Tampereella Merlettossa ja Lankamaailmassa sekä Sastamalassa Silmu&Solmussa. Tampereella olisin myös mennyt Lankaideaan, mutta liike oli vielä muuton vuoksi suljettuna.

Titityy oli melkeinpä oman matkani pääkohteita. Siellä on myynnissä ihanaisia lankoja, joita aiemmin olen päässyt ihastelemaan (ja tilaamaan...) vain verkkokaupassa. Olisin voinut ostaa melkein kaiken, mutta pysyin jotenkin tolkuissani ja pääsin ulos kuuden vyyhdin kanssa. Niistä kolme on Madelinetoshin Tosh merino lightia, joista on jo tulossa Folded-pusero.


Poppeli tuli vastaan puolivahingossa ja koska en oikein osaa poistua lankakaupasta ostamatta mitään, niin kartutin hieman sukkalankavarastojani. Sukkiahan aina tarvitaan, eikös?

Merletto oli mielestäni laajentunut sitten viime käyntini tai vaihtoehtoisesti muistini pätkii pahasti. Nappi- ja nauhavalikoimat ovat kunnioitettavat, mutta lopulta en ostanut niistä mitään kun en osannut päättää mitä haluaisin. Täältäkään en silti päässyt ilman ostoksia ulos, vaan hankin lukittavia silmukka/kerrosmerkkejä. Ne pääsivät jo käyttöönkin ja osoittautuivat erinomaisen toimiviksi.

Lankamaailmaan oli pikkuisen suunnistamista, se kun sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella. Meillä ei ole navigaattoria, joten ihan kirjallisilla ohjeilla edettiin. Hyvin löydettiin perille, pieni mutka tosin tuli tehtyä, sillä ohjeen kirjoittaja ei osannut enää tulkita omia sepustuksiaan... Lankamaailma oli suorastaan hämmentävä kokemus, sen verran paljon siellä oli lääniä ja lankoja. Ensimmäinen reaktio oli, että en osaa ostaa mitään kun kaikkea näyttää olevan niin paljon. Lähempi tarkastelu kyllä osoitti, että osa langoista oli sellaisia, jotka eivät millään muotoa minua kiinnostaneet. Sieltä löytyi kuitenkin langat kahteen työjonossa olevaan projektiin sekä kokeiluun Gjestalin Tindeä. Ihan kunnioitettavan säkillisen kanssa lähdin liikkeestä pois.
Silmu&Solmu on kiva liike, jossa olen käynyt ennenkin aina Sastamalassa käydessä eli käytännössä kerran vuodessa Vanhan kirjallisuuden päivien aikaan. Tällä kertaa en ostanut lankoja, vaan kahta suloista pöllökangasta sekä muutaman käsintehdyn napin.

Malttaakohan näitä edes käyttää mihinkään?

Niin, ja ne museot. Tällä kertaa kävimme Jyväskylässä Alvar Aalto -museossa, Sastamalassa Pukstaavissa ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa. Pukstaavi eli suomalaisen kirjan museo on todellakin käymisen arvoinen paikka. Suosittelen.

Pyhän Olavin kirkko

3 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Ajankin viikonloppuna Lankamaailman ohi sukuloimaan, joten sinne voisikin poiketa. Ainiin. Mutta onhan mulla noita lankoja kyllä omastakin takaa...

    VastaaPoista
  2. Ei pieni lisä tee ollenkaan haittaa... Ei sillä että minä ketään yllyttäisin ;)

    VastaaPoista
  3. Ajattele, me kävimme vuosi sitten Sastamalassa enkä tajunnut että siellä olisi ollut lankakauppa...

    VastaaPoista