lauantai 4. elokuuta 2012

Heinäntekoa

Tämä neuletakki valmistui parissa kuukaudessa keväällä. Neuleen kuvaaminen kestikin sitten odotettua kauemmin, mutta tokihan hyvän esittelyä vähän jaksaa odottaakin. Itse neulemalli, Veera Välimäen Hay cardigan, on aivan ihana. Tykkään todella paljon. Mallia neuleen sisällä en menisi liiemmälti kehumaan, mutta ehkä kestää katseen kuitenkin.


Lankana on Madelinetoshin Tosh merino light, sävyssä Warm maize. Ihana lanka, kertakaikkiaan. Vyyhtini olivat pikkuisen eri sävyisiä, joten vartalo-osa on raidoitettu kahdella vyyhdillä, hihat ovat vain yhdeltä neulotut. Puikkokoko oli tässä 3,5 mm, jolla sain aika tiivistä pintaa aikaiseksi. Ehkä minun käsialalleni olisi sopinut paremmin 4 mm puikot, joilla tein Foldedin. Mutta hyvä tämä on näinkin.


Hay valmistui toukokuussa, joten kovin suurella käytöllä se ei vielä ole ollut. On nimittäin sen verran lämmin. Mutta varmasti syksyllä käyttöä tulee enemmän, tämä on erinomainen malli hameen tai mekon kanssa pidettäväksi. Kovin mukava yksityiskohta on pikkuinen tasku neuleen oikealla puolella. Sinne menee sopivasti esimerkiksi nenäliina. Lisäksi tasku toimittaa neulottaessa erinomaisesti mallitilkun virkaan.


5 kommenttia:

  1. Kaunis neuletakki, väri on ihana!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset, olen itsekin todella tyytyväinen tähän. Ja Madelinetoshin lankojen värit ovat jotain aivan ihanaa. Aika monesta niistä tekisin mieluusti jotain :D

    VastaaPoista