sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Helteillä suli villat käsiin

Kesälomalla oli sen verran lämpöistä, että villalankaa ei oikein tehnyt mieli käsitellä. Silti ei tarvinnut jouten olla, koska niin keskeneräisistä töistä kuin lankavarastostakin löytyy puuvillaa.


Ensin virkkasin valmiiksi jokunen vuosi sitten aloitetun kukkapeiton. Siinä työn edetessä iski epäilys, että palojen reunustamiseen varattu muinainen lanka ei ehkä riitäkään aikuiselle sopivaan peittoon. Muutenkin kukkaneliöt alkoivat vähän kyllästyttää. Päätin sitten, että paloja alkaa olla tarpeeksi ja lankaa pitää jäädä peiton reunaankin vielä.


Ihan kelpo peitto siitä kuitenkin tuli, kokoa 100 cm x 130 cm ja painoa melkein 1,4 kg. Ja kuten kuvaan sopii, reunuslankaa tietenkin jäi. Lisäksi peitto osoittautui helteillä tarpeettomaksi ja vähän viileämmillä keleillä se ei lämmitä tätä vilukissaa tarpeeksi. Taitaa siis päätyä lahjaksi tämä tekele.


Peitosta jäi jämälankaa. Ja vähän enemmänkin, koska tapani mukaan olin ostanut sitä liikaa. Mies on toivonut itselleen pöllötyynyä ja sai nyt sellaisen peittolangan lopuista. Yhden olen tehnyt jo aiemmin, kummipojalle lahjaksi. Silloin meinasi välillä aivo nyrjähtää pöllöä kasatessa, tämä toinen syntyi jo kivuttomammin. Ja koska lankaa jäi edelleen, pöllöjä syntyy ehkä vielä lisää. Jos ei muuten, niin seuraavalla hellekaudella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti