torstai 26. heinäkuuta 2012

Välineurheilua

Harrastus kuin harrastus, yleensä se tuo mukanaan yhtä ja toista oheisvälinettä. Niin tämä neulominenkin. Puikkoarsenaalini on uudistunut muutaman vuoden aikana lähestulkoon kokonaan ja kaikenlaista muutakin pientä tarpeellista on kotiin kulkeutunut. Vaan eipä niistä nyt enempää.

Minulla on jo pidempään ollut haaveissa langankerijä ja kerinlehdet. Haavetta jarrutti se, että investointi olisi kohtuullisen suuri ja saahan sen langan kerälle ihan perinteisesti käsinkin. Jopa sisältä juoksevan kerän saa käsin tehtyä. Vie toki tovin aikaa ja lisäbonuksena saa kuunnella vyyhdipitelijäksi värvätyn puolison huokailuja. Onnistuin kuitenkin vaihtoehtoisesti tukahduttamaan järjen äänen tai nujertamaan sen järkisyillä oston puolelle, sillä tänä vuonna toivoin ja sain syntymäpäivälahjaksi kerijän ja kerinlehdet.


Ja kyllä kannatti! Pienen alkuhapuilun jälkeen pääsin jyvälle hommasta ja keriä alkoi syntyä melkoista tahtia. Pikkuisen ehkä mopokin karkasi lapasesta siinä touhussa, tuli kerittyä enemmänkin kuin tässä hetimiten edes ehtii neuloa. Jo tämä ensimmäinen kokeilukerta opetti, että vyyhdin asettelussa kannattaa olla huolellinen, keriminen on huomattavasti mukavampaa kun vyyhti ei ole sotkussa. Yhden vyyhdin nimittäin onnistuin omilla korjausliikkeilläni saamaan niin solmuun, että se piti keriä käsin. Ja sen jälkeen sitten uudelleen kerijällä nätiksi kakuksi...


Näin kesällä on iskenyt hienoinen neuleplääh. Keskeneräiset eivät oikein innosta ja uusiakaan en juuri ole jaksanut aloittaa. Pikkuhiljaa työt tuossa etenevät, joten aikanaa saataneen jotain valmistakin esiteltäväksi. Jo keväällä valmistunut Hay Cardigan olisi, kunhan joku sen jaksaisi ja ehtisi kuvata. Ehkäpä sitä seuraavalla kerralla.

Jotain valmista kuitenkin. Erästä neulojayhteisön jäsentä kohtasi suuri suru ja yhteisvoimin hänen perheelleen tehtiin lohduksi kaksi tilkkupeittoa. Minäkin osallistuin kahdella tilkulla, joiden värit on valikoitu saajan ja lapsensa lempivärien mukaisesti.


1 kommentti:

  1. Kätevä vekotin näyttää olevan :)jos joskus erehdyn ostamaan vyyhdin...sää varmaan teet mulle lankakakun :)

    VastaaPoista