sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Karuja totuuksia

Tämän vuoden alussa sain inspiraation käydä läpi lankavarastoni. Raverlyssä on varsin näppärä pitää yllä lankakirjanpitoa ja minulla oli siellä säälittävä murunen langoistani. Halusin myös tietää, paljonko lankaa minulla oikein onkaan. Näppituntuma sanoi, että paljon, koska langat eivät oikein enää mahtuneet niille varattuun tilaan. Sen sijaan ne olivat alkaneet valloittaa erinäisiä nurkkia, kaappeja ja laatikoita kodissamme.

Tuumasta toimeen siis. Muutaman viikon ajan olohuoneemme muistutti lankakaupan sivukonttoria, sillä siellä majaili jos jonkinlaista laatikkoa, pussia ja nyssäkkää odottamassa läpikäymistään. Hommaa riitti aika moneksi iltapuhteeksi. Mutta niin vain sain läpikäytyä kaikki lankani, kuvattua ne ja lisättyä tiedot Raverlyyn.

Ja sitten koitti totuuden hetki. Latasin Raverlystä lankavarastoni tiedot taulukkolaskentaohjelmaan ja tovin tumpuloituani sain sinne myös aikaiseksi laskukaavan, jolla sain kokonaissumman lankavarastoni kilomääristä. Se sitten olikin melkoisen vaikuttava summa... 59 kg 765 g. Kyllä, luit aivan oikein. Eikä tässä vielä kaikki. Kun mukaan laskee jämälangat ja purettavaksi tuomituissa tekeleissä kiinni olevat langat, summaan tulee vielä lisäystä 5718 g. Kokonaismäärä on siten pyörryttävät 65 kg 483 g.

Mitäpä tuohon enää sanomaan. Lankaa on. Ihan tolkuttomasti. Ketään ei varmaan enää ihmetytä, että tämä vuosi on omistettu varastolankojen neulomiseen. Uutta lankaa ostan vain hyvin harkiten. Siinä suhteessa on toistaiseksi mennyt hyvin. Ja kulutustakin on jo kertynyt.

Lankavarasto

Lankavaraston ohella laskin työn alla olevat neuleet sekä ufon asteelle jääneet tekeleet. Muutaman viime vuoden aikana keskittymiskyky on ollut hiukan kadoksissa ja neuleissakin sen huomaa. Keskeneräisiä neuleita löytyi 39 kappaletta. Näistä 11 on neuletakkeja tai -paitoja, 9 sukat, 2 lapaset, 2 ponchoa, 2 pipoa, 4 huivia, 3 virkattua peittoa ja loput 6 kaikenlaista sekalaista (mm. virkattu matto, neulehame, pari pehmolelua). Toinen tämän vuoden teema onkin sitten saattaa näitä neuleita valmiiksi. Tähän mennessä 14 työtä on jo tavalla tai toisella hoidettu pois päiväjärjestyksestä eli tehty valmiiksi tai purettu.

Tällaisissa tunnelmissa on täällä aloitettu uusi neulevuosi.

1 kommentti:

  1. OU nou ystävä kallis, en taida sua enää pyytää lankakauppaa ettet löydä lisää sohvalla hypisteltävää. Huimia lukemia niin lankojen määrässä kuin keskeneräisissä töissä. Mulla ei ole edes yhtä kiloa ja vain pari keskeneräistä eikun 4 ehkä...

    VastaaPoista